• Omgeving Waterrijk Oesterdam

De Oesterdam

De Oesterdam is de langste dam van de deltawerken, en tevens één van de meest landinwaarts gelegen dammen. De Oesterdam ligt een paar kilometer ten westen van de stad Bergen op Zoom, in het uiterste oosten van de Oosterschelde. De weg verbindt Tholen met Zuid-Beveland, en hierdoor wordt het Zoommeer gecreëerd. De weg op de dam is door de excentrische ligging in het wegennetwerk een van de rustigste Deltawerken in het land. De dam is 10,5 kilometer lang, en veelal 80 tot 100 meter breed, maar is bij eb veel breder omdat delen van de Oosterschelde droogvallen. De Oesterdam maakt tevens een getijdeloze waterverbinding mogelijk tussen de haven van Antwerpen en de Rijn, via het Schelde-Rijnkanaal. Aan de noordzijde van de dam is de Bergse Diepsluis, waardoor de Oosterschelde te bereiken is. 

Centraal gelegen

Zowel op aan land als op het water

A-locatie

Absolute A-locatie met ruim opgezette kavels aan open vaarwater

Het beste van twee provincies

Twee buurprovincies met elk hun eigen sfeer, cultuur en natuur

Mooi Zeeland

EINDELOOS GENIETEN VAN MOOI ZEELAND

Wie Zeeland zegt, zegt rust en ruimte. Dat geldt voor Tholen in het bijzonder. Met haar lieflijke dorpjes, monumentale stadjes en weidse landschap is dit hét eiland om heerlijk uit te waaien en nieuwe energie op te doen. Daarbij helpt Tholen u graag een handje met haar weldadige schoonheid

Waterrijk Oesterdam aan de Oosterschelde ligt in de buurt van de mooiste duikplekken van Nederland. Vanaf het Waterpark kan met duiken, surfen, zeilen of cruisen met een motorboot. Moor Tholen biedt meer dan een heerlijke combinatie van blauw en groen. Hartje Rotterdam ligt op nog geen 60 kilometer afstand. Het bruisende en Bourgondische Antwerpen ligt op ruim een half uur rijden. In het gezellige Bergen op Zoom, uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland, met haar uitgebreide winkelaanbod, bioscopen en schouwburg, bent u zelfs binnen tien minuten. Een ideale uitvalsbasis dus voor culturele tripjes, een avondje uit of een middagje shoppen. Laat het weer het toe, dan is Tholen tevens het eiland bij uitstek om buiten lekker actief te zijn. Wandel- en fietsroutes voeren u langs de pareltjes van het eiland. Al wandelend beleeft u de seizoenen en ervaart u de omgeving tot in detail. Houdt u meer van grootste en verre horizonten? Dan kiest u voor het open water.

FIETSEN, WANDELEN EN GOLFEN

Zeeland bestaat uit verschillende eilanden die u niet wilt missen. Met het zogenoemde ‘pontje hoppen’ gaat u van pont naar pont en is een dagje fi etsen een ware belevenis. Langs dijken en open moerassen, water en uitgestrekte broedgebieden voor vogels. Een balletje slaan? Ook dat kan. Op tien minuten rijden van Waterrijk Oesterdam ligt de 18 holes golfbaan Reimerswaal en op 25 minuten Golfbaan Wouwse Plantage.

CULINAIR PARADIJS

Houdt u van culinaire hoogstandjes? Ook dan bent u in deze contreien aan het juiste adres. Op menig Zeeuwse menukaart prijkt verse vis in de vorm van oesters, kreeften, mosselen en zeekraal. Verser en lekkerder kunt u het niet krijgen. Maar ook de Brabantse keuken laat zich niet onbetuigd met o.a. ansjovis, asperges, aardbeien en in het jachtseizoen veel wild. Het nieuwe restaurant op Waterrijk Oesterdam zal deze lekkernijen zeker op haar menukaart zetten.

HET BESTE VAN TWEE PROVINCIES

Waterrijk Oesterdam ligt op de grens van Zeeland en Noord-Brabant. Twee buurprovincies met elk hun eigen sfeer, cultuur en natuur. Zeeland biedt prachtige vergezichten, pittoreske havenstadjes en dorpen, veel water en de meeste zonuren van alle Nederlandse provincies. Noord-Brabant staat bekend om haar cultuurschoon, gezelligheid, fraaie natuurgebieden en talrijke fiets- en wandelroutes.